tisdag 26 april 2011

Hon är här=)

Nu har hon kommit, våran fina lilla flicka Novali!
Hon kom en aning förtidigt men hon lever och mår, under omständigheterna bra=)
Så fin å så liten...
När hon kom den 16 april så vägde hon 770g och var 31cm.
16 veckor för tidigt! Så hon har en hel del att ta igen här på utsidan som hon inte hann med i magen. Vi ber att allt det ska ske utan några bestående skador.
Hennes små lungor är det som ligger risigast till. Hon ligger ju i respirator för att klara av att andas men denna apparat är inte den snällaste mot hennes små lungor...
Vilka dagar detta har varit, fulla av förtvivlan men också fulla av Gud=) Tur att man har någon att vända sig mot i sådana situationer! Han har verkligen burit oss igenom!!
Tack för alla era böner!

Den 13 april började jag känna att magen tryckte på neråt och jag började känna värkar. Hade ju hört att man ska ha lite förvärkar långt innan förlossningen så ja tänkte inte så mkt mer på det.
Den 14 vaknade jag av värkarna igen, och det kändes att ngt var fel i kroppen. Vi började ta tid mellan värkarna och det var bara 3 minuter emellan och då började jag bli orolig. Vi åkte in!
På sjukhuset så visade det sig att jag redan var 3 cm öppen och hon var på väg.
Tårarna kommer!
Vi läggs in och jag får medicin som ska stoppa förloppet så länge det går.Varje dag är dyrbar för henne. Får medicin för att påskynda hennes utveckling av lungorna.
Två dagar ligger jag helt still och försöker kämpa emot värkarna.
Den 16 tar medicinen slut och jag får inte äta mer, fara för mig och lilla Novali. Troligtvis berodde detta på en infektion i kroppen.
Vi tror att jag är i v. 23+3 oddsen att allt ska gå bra är inte så stora. Min bön var att hon skulle få stanna till iallafall v 25. När hon sedan kommer visar det sig att hon var i v. 25+1 =)
Värkarna får nu komma fritt och jag är öppen 5cm. Nu går allt fort. Efter någon timme så är jag öppen 8cm och dom gör hål så att vattnet går. Jag tänkte att, va skönt nu rinner hon ut med vattnet=) men riktigt så gick det ju inte till.. Ingen bedövning och ingen lustgas men efter ngr krystar så kommer hon!!
Ett fint ögonblick men samtidigt så konstigt, allt detta skulle inte hända så det var tung förslossning och inte en glädjefull som det borde vara.
Dom tog henne på en gång och sprang med henne till neontalvårdsavdelningen.
Detta är nog absolut bland det jobbigaste jag har gått igenom. Tårar, trötthet men samtidigt en lycka!
Och här är vi nu! Varjedag får vi sitta med henne=) Så mysigt.
Hon är Guds underbara gåva! Han håller henne i sin hand!!

15 kommentarer:

bryne sa...

Hon är verkligen en gåva till er och Gud har en plan för henne!! Så fantastiskt att du var i vecka 25 ändå!!! Gud fortsätter att bära er igenom detta! Många kramar till er!

Smäm sa...

Vilket mirakel. Jag blir tårögd när jag läser om det. Ser fram emot att får träffa er. Kramar

Carolin sa...

Hon är verkligen i Guds hand! Varje minut. Hon är så dyrbar och vi ber för henne varje dag!! Ni är starka och vi beundrar er mycket!! Massa kramar!!

Lina sa...

Tårarna rinner när jag läser detta. Vilka kämpar ni är! Lilla fina Novalie!!! Det är så fantastiskt att Gud finns där och bär när vi inte klarar av det längre! Kram

Hanna sa...

Vilket mirakel hon är!!! Vad underbart att du va i v 25, Gud hör bön! Ni är tappra!!!Kommer få en underbar framtid alla tre tillsammans! Kram

Design elise sa...

Stort grattis och guds välsignelse till er! Hoppas få följa er och Novalis utveckling i din fina blogg! Kram Elise

Eva sa...

Va fint skrivet! Ni har kämpat så bra alla tre!!
Ni är grymma! Det ska bli spännande att lära känna henne när hon växer upp!
Kram

Lydia Axelsson sa...

Stort grattis till en fantastiskt söt liten tjej. Ber för er och lilla tjejen. Gud är med er!

Är nyfiken på hur de kunde se att du var i vecka 25?

Anonym sa...

Tack alla!!!
Lydia: kul att höra från dej, d var hennes storlek som avgjorde veckorna och hennes hy! Hon vägde 770g och borde ha vägt runt 500-600g om hon var i vecka23 sen så var hennes hy mkt tåligare än en 23v bäbis! Och om vi räknar bakåt så blir det runt24-25v:)

Lydia Axelsson sa...

Försökte förklara dig för Manne, sa att är var en väldigt äkta och gullig tjej jag träffade för LÄNGESEDAN :-). Fick visa bild innan han kom på vem du var.

Så spännande att följa din och Novalis resa. När vi låg på neo i Uppsala var ju Svea en jätte i förhållande till alla andra små bebbar som låg där och nu är ni där med en sån där liiiiiten en som man såg mammorna hålla i under korta stunder. Lycka till!

Anonym sa...

De va fint sagt Lydia!!
Så ni fick oxå vara en stund på Neo här Uppsala, var hon mkt förtidigt född?
Så fint att det är så många som följer oss och bryr sig=)
kram Sara

Jordgubbar med mjölk sa...

Åh vad fint du skriver! Sitter här med en tår i ögat... Vilken liten kämpe! En stor kram till er!

Livy sa...

Hei!
Et mirakel så stort ♥
Håper alt er bra med dere alle ♥

Stor klem ♥

Niniz sa...

Fantastiskt! Vilket mirakel!
<3
Lycka till!

sofiahivall sa...

Åh, vad fint skrivet om något så skört!! Styrkekramar till er :